Den inleddes med att magister Patriks kompis, Donnie Lygonis från KTH kom till oss på Vintertullsskolan och föreläste om sig själv och om innovation och företagsutveckling.

Det var väldigt inspirerande och jätteintressant och jag satt inte ens och ritade, vilket jag alltid brukar göra när jag sitter och lyssnar, även när jag tycker att det är intressant. Hans föreläsning var jättebra för han använde en massa bilder och sådant.

När han var klar med att föreläsa så fick alla vi elever redovisa våra företag som vi har jobbat med på bilden och So’n . Jag har skapat en filmproduktion: Gladissims Productions, i vilket det nuvarande projektet är att filmatisera första boken i Monsterflickan bokserien.

Den handlar om Mira som på sin elvaårsdag upptäcker att hon är ett halvmonster och förvandlas till det på nätterna. Därför jagar en organisation som heter monsterministeriet henne och hon måsta fly från sitt nuvarande hem. När hon får reda på att monsterministeriet håller hennes lillebror Sylvester till fånga ger hon sig av för att hitta honom.

Min syster ska få spela Mira, och min bror spelar hennes lillebror. Jag måste fortfarande hitta en galen vetenskapsman och några som kan spela de två idioterna från Monsterministeriet. Vi ska filma hele grejen med mammas IPhone och sedan ska jag klippa ihop det i iMovie på mammas iMac. Fast, jag ska ju inte göra hela filmen. Jag ska bara göra en trailer för att presentera mitt företag.

I alla fall, nu efter lunch sitter vi här och pratar om jul och barnprogram. Jo, och så skriver jag ju min logg med. Det är en jättebra stämning och alla verkar glada. Hela min dag har varit toppen!

A-a tjej år 9