Aktuella tjänster

Specialpedagog, speciallärare eller lärare med specialpedagogisk kompetens sökes till Vintertullsskolan i Stockholm

Vintertullsskolan är en resursskola för årskurs 7-9 belägen på Södermalm. År 1994 startade vår verksamhet under kommunal regi. På den tiden hette vi S:t Örjans Jourgrupp och tillhörde S:t Örjans Skolor. För att förbättra verksamheten ytterligare och tillgodose krav från elever och föräldrar avknoppades vi 1998 från S:t Örjans Skolor till att bli en friskola, Vintertullsskolan.

Tjänsten som utannonseras är en tillsvidaretjänst på deltid/heltid med 6 månaders provanställning och start enligt överenskommelse. Sökanden bör ha erfarenhet från liknande arbete och en färdig lärarexamen.

Vintertullsskolan riktar sig till elever i årskurs 7-9 som är i behov av extra stöd. Skolan erbjuder eleverna en skolgång i små undervisningsgrupper med hög lärartäthet, detta för att eleverna ska erhålla en mer individanpassad undervisning med hög kvalitet. Vintertullsskolans främsta syfte är att på bästa sätt möta elevernas behov för att stödja deras kunskapsutveckling. Samtidigt vill vi stärka elevernas förtroende inför deras framtid efter grundskolan. Det innebär att utöver att ge en grundläggande grundskoleutbildning vill Vintertullsskolan även hjälpa eleverna att få tillbaka lusten att lära, tilltro för vuxna samt att bygga upp självförtroendet.

Vintertullsskolan erbjuder en spännande och utvecklande miljö där du kommer få chansen att arbeta tillsammans med engagerade medarbetare. Du har tillgång till ett eget arbetsrum som eleverna kommer till för att få stöd. Utöver det förväntas du bland annat skriva åtgärdsprogram och utvärdera dessa, samt medverka vid elevhälsokonferenser och dylika möten, samt stötta lärare i klass vid behov.

Välkommen med din ansökan till Vintertullsskolan.

Sara Lindgren Carlsson:  08-642 10 10

Vi tar emot ansökan via e-post: sara@vintertullsskolan.se

Ange referens: Speciallärare-2017