Vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på frågor som vi ofta får till Vintertullsskolan.

Får vi komma på besök?

Ja, ring på 08­-642 10 10 eller mejla oss på expedition@vintertullsskolan.se så bokar vi ett besök!
Skolans koordinator har följande telefontider

• Måndag: 09:00 ­- 16:00
  • Tisdag: 09:00 ­- 14:30
  • Onsdag: 09:00 ­- 16:00
  • Torsdag: 09:00 ­- 15:00
  • Fredag: 09:00 ­- 14:00

(med undantag för lunch alla dagar mellan klockan 11:00 och 12:00)

Vem kan vi kontakta om vi vill veta mer?

Kontakta Vintertullsskolans koordinator på 08­-642 10 10 eller expedition@vintertullsskolan.se om du har frågor om skolan eller vill veta mer. Vill du nå vår rektor, mejla till rektor@vintertullsskolan.se

Hur söker vi till er skola?

Ni börjar med att skicka in en intresseanmälan. Den kan antingen skickas in digitalt eller laddas ner och skickas med posten. När vi fått intresseanmälan kommer vi att göra en initial preliminär bedömning om Vintertullsskolan är rätt skola för ditt barn. Därefter ringer vi till dig för att boka in ett besök. Om ni inte har hört från oss inom en vecka från att ni skickade intresseanmälan – kontakta oss via e-post på expedition@vintertullsskolan.se.

Vintertullsskolan har kontinuerligt intag så tveka inte att skicka in intresseanmälan, oavsett tid på terminen.
Bifoga gärna följande handlingar med intresseanmälan:
Pedagogiskt utlåtande och eventuellt åtgärdsprogram från nuvarande skola
Eventuell neuropsykiatrisk utredning
Senaste betyg
Alla dokument skickas med post till:
Vintertullsskolan i Stockholm AB
Vintertullstorget 54-56

Hur vet jag om min intresseanmälan har kommit fram till er?

Vi skickar alltid ut en bekräftelse på att vi har fått intresseanmälan och att den har registrerats. Den kommer till den e-postadress ni har angett i er intresseanmälan. Vi kommer därefter så snart vi har en tid öppen att kontakta dig/er så att ni tillsammans med ert barn kan komma på ett besök till skolan.

Hur får vi besked om att vårt barn har antagits till skolan?

Om det blir aktuellt för skolplacering hör vi av oss via e-post och/eller telefon (beroende på vad vi har kommit överens om).

Vem får plats på skolan?

Vi tar in elever efter hur behovsbilden ser ut. Elever med det största stödbehovet får förtur.

Hur stora är klasserna?

Vi har max 40 elever i hela skolan, 10–15 i varje grupp. Personalen har särskild kompetens och erfarenhet för att tillgodose elevernas individuella behov. Skolan följer grundskolans läroplan.

Hålls lektioner i alla ämnen på skolan?

Idrott och slöjd hålls i externa lokaler nära skolan.

Hur fungerar skoltaxi?

Ni ansöker om skolskjuts hos er hemkommun. Vintertullsskolans ansvar är att skicka schema till taxibolaget.

Vilken sorts mat serverar ni?

Vår mat levereras via catering. Vi har sällan grytor eftersom många av våra elever inte gillar att blanda mat. Det finns alltid mackor, pålägg, yoghurt och flingor som alternativ till den vanliga skollunchen. Det finns även vegetariskt alternativ och alternativ för den som är allergisk eller av olika skäl äter specialmat.

Hur länge har Vintertullsskolan funnits?

1994 startade skolan sin verksamhet, då i kommunal regi och med namnet S:t Örjans jourgrupp, som tillhörde S:t Örjans skolor. Skolan vände sig till elever i grundskolan som var i behov av extraordinära stödåtgärder. För att förbättra verksamheten ytterligare avknoppades S:t Örjans jourgrupp från S:t Örjans skolor 1998 och blev en fristående skola, Vintertullsskolan.

Vintertullsskolan utökar verksamheten!

Vintertullsskolan kommer inför nästa läsår att utöka verksamheten i årskurs 7 och erbjuda två inriktningar:

• En inriktning för elever inom autismspektrat med eventuella tillhörande diagnoser innefattande t.ex. läs- och skrivsvårigheter.
  • En inriktning för elever med övriga funktionsvariationer innefattande t.ex. inlärningssvårigheter och ADHD.

Med anledning av vår utökning kan vi nu erbjuda extra platser vid Vintertullsskolan.

När kan eleven börja på skolan?

Vi har kontinuerlig intagning under hela läsåret. Regelverket ser ut så här: en elev kan i princip byta skola när som helst. Till Vintertullsskolan kan man söka under hela läsåret. Du ställer dig i kö genom att göra en intresseanmälan.
Om du är intresserad av att ditt barn ska börja på Vintertullsskolan, följ anvisningarna nedan för att lämna in en intresseanmälan.

Vad händer nu?

När vi fått intresseanmälan kommer vi att göra en initial preliminär bedömning om Vintertullsskolan är rätt skola för ditt barn. Därefter ringer vi till dig för att boka in ett besök.

Men du kan alltid nå oss på:
expedition@vintertullsskolan.se

Vintertullsskolan har kontinuerligt intag så tveka inte att skicka in intresseanmälan, oavsett tid på terminen.Ring expeditionen och prata med Vintertullsskolans koordinator om du har frågor om skolan eller vill veta mer om antagningsprocessen.

Telefontider

Telefontider för ansökan ( Lunch mellan kl: 11:00 ­- 12:00)
Måndag:  09:00 ­- 16:00
Tisdag:     09:00 ­- 14:30